mandag 3. november 2008

Operasjon Dagsverk- det er ikke mer som skal til.


Forrige torsdag var det Operasjon Dagsverk. Vi fikk fri fra skolen for å samle inn penger som skulle gå til utdanning for unge jenter i Bangladesh. Prosjektet kalles Shonglap og er et ettårig studie for unge jenter mellom 11-19 år, som har gått glipp av skolegang tidligere. Målet med utdanningen er å gjøre jentene selvstendige, gi dem kunnskap om egne rettigheter og gi dem muligheten til å tjene egne penger. ( Les mer HER)
Jentene får håp og mulighet til en bedre fremtid. Som mer økonomisk uavhengige må de ikke gifte seg i like ung alder som de ellers kanskje hadde trengt. For mange er det en viktig del av det å skaffe seg et eget liv. Som mer bevisste på sine egne rettigheter som mennesker, vil jentene kunne unngå å bli lurt og undertrykket.
Jeg synes det er viktig at vi hjelper til og samler inn penger til prosjekter som dette. Det skaper så store forskjeller for de som får hjelp. Operasjon Dagsverk gjør en kjempeinnsats for å hjelpe mennesker i verden som virkelig trenger det, og det er fint at vi ungdommer i Norge får en mulighet til å delta. Det skal ikke mer til enn en dag med jobbing, før vi har hjulpet mange jenter med å få en bedre fremtid.

(Bildet er hentet HER)

1 kommentar:

Andrea E. E. Villa sa...

Bettina =D
Veldig bra innlegg! du skriver veldig bra, sånn at det er lett å lese. Pluss mange gode argumenter og bra du får frem fakta og grunnene! Stå på =D <3